27 marca w naszej szkole zrobiło się bardzo smacznie. Tego dnia organizatorzy akcji, czyli uczniowie klasy VI wraz wychowawcą własnoręcznie przygotowali pyszne gofry. Zapach świeżych, chrupiących wypieków unosił się w całej szkole. Każdy mógł przygotować gofra według własnych upodobań, do wyboru były bita śmietana, owoce, konfitury, sosy, nutella oraz tradycyjnie cukier puder. Gdy pierwsze porcje były gotowe, uczniowie z niecierpliwością próbowali swoich wypieków. Gofry cieszyły się ogromnym powodzeniem wśród dzieci, młodzieży oraz pracowników szkoły. Nikt nie był w stanie przejść obojętnie obok pachnących i chrupiących słodkości.
Było pysznie!
Skoro zima nie rozpieszczała nas śniegiem i zimową aurą, to z niecierpliwością czekaliśmy na wiosnę . I przyszła! Świeża, kolorowa i radosna!
Pierwszy Dzień Wiosny w naszej szkole był pełen radości , kreatywności i wspólnej zabawy.
Tego dnia uczniowie przejęli symboliczne rządy w szkole! Mieli okazję wcielić się w role nauczycieli i prowadzili wybrane zajęcia lekcyjne co dostarczało
zarówno im, jak i nauczycielom wielu wrażeń i śmiechu.
Solidaryzując się z osobami z zespołem Downa, uczniowie i nauczyciele założyli dwie różne kolorowe skarpetki. Był to symbol tolerancji i rozpoznawalny znak wsparcia i aprobaty dla chorych oraz ich rodzin.
W dniu 10 marca uczniowie kl. VII-VIII uczestniczyli w spotkaniu z przedstawicielami szkoły technicznej ZDZ w Suwałkach o kierunku fryzjerskim oraz Liceum ogólnokształcącym o profilu mundurowym i z oddziałem przygotowania wojskowego. Uczniowie zostali zapoznani z ofertą i charakterystyką pracy w poszczególnych zawodach. Ponadto zostali zapoznani z etapami rekrutacji i kryteriami naboru do szkoły ponadpodstawowej.
Fotografie wykonano sprzętem zakupionym z Programu #Laboratoria_przyszłości